Disse tegnene på kroppen sender i magesekk kreft

Rundt 16.000 mennesker i Tyskland er diagnostisert med mage kreft hvert år. Hvis den ondartet svulst, er oppdaget i de tidlige stadier, mer enn 75 prosent av pasientene overlever, ifølge den tyske Kreft Bistand. Hva faresignalene du bør ta hensyn til.

Magen klager er ofte oversett. Mange tror for mye stress, tunge spise eller intoleranse bak slike problemer som oppblåsthet og magesmerter. «Det kommer igjen,» de håper. Imidlertid problemer med magen bør ikke bli ignorert.

I tilfelle av vedvarende mage klager, alltid se en lege
Det er mange mulige årsaker til ubehag i magen. I tillegg til mat intoleranse, betennelse i mage mucosa (gastritt), en irritabel mage eller viral sykdommer, en ondartet svulst kan også være trigger. Hvis symptomene varer i mer enn en til to uker, bør du oppsøke lege.

Tegn av magekreft: å ta disse problemene på alvor
I henhold til den tyske Kreft Hjelp, skal det tas hensyn når visse matvarer er plutselig ikke lenger tolerert og magen er mer sensitiv enn vanlig. Hvis du føler deg litt sulten, det presser og vondt i øvre del av magen eller hvis kvalme og oppkast samle seg, bør du gå til roten årsaken forskning.

Også, plutselig vekttap, for der er det ingen forklaring, er et tegn på at noe er galt med kroppen. Likeledes anemi, vanskeligheter med å svelge og såkalte tar avføring. Disse er svart, illeluktende avføring. Alle disse symptomene kan ha ufarlige årsaker. Det viktigste er å få dem undersøkt.

De vanligste årsakene til mage kreft
I henhold til Robert Koch Institute (RKI), gjennomsnittlig debutalder for magekreft er ca 72 år for menn og 75 år for kvinner. I henhold til RKI, den største risikofaktor for magekreft er en bakteriell infeksjon i magen med bakterien Helicobacter pylori. Bakterien fører til inflammatoriske prosesser i mage og angrep den beskyttende gastrisk mucosa.

Mangel på frisk frukt og grønnsaker, så vel som hyppig forbruk av kjøtt og sterkt saltet, grillet, gravet eller røkt mat også favør tumor utvikling. Røyking og overdrevent alkoholforbruk er en stor belastning på magen. Selv for varm mat ikke får magen.

Stress er ikke en direkte risikofaktor for magekreft
Kaffe og te, på den annen side, ikke utgjør en risiko for magekreft i henhold til aktuell forskning. Stress i seg selv utgjør ingen fare, ifølge Cancer Information Service (GUTT) av den tyske Cancer Research Center (DKFZ).

Det er imidlertid kjent at hyppige stress fører til en usunn livsstil i mange mennesker, for eksempel til økt alkoholforbruk, røyking og et usunt kosthold. Og disse, i sin tur, er kjente risikofaktorer for magekreft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.