Å miste vekt med 12-timers kosthold: hva sier ekspertene

Med 12-timers kosthold, det er lov til å spise tolv timer. De andre tolv timer er fastet. Eksempel: hvis du har frokost på klokken åtte i morgen, bør du ikke spise noe etter klokka 20 i kveld. Tilhengere av 12-timers kosthold ser mange fordeler:

Kroppen ikke gå inn i sult.
12-Timers Kosthold er ikke et Mirakel Kosthold
Høres fristende. Men hva om det? Diplom-Oecotrophologin Silke Restemeyer av den tyske foreningen for Ernæring (DGE) demper forventningene til den antatte figur mirakel «12-hour diet»: «Enkelte studier viser gunstige effekter på reduksjon av kroppsvekt og positive effekter på hjerte-karsystemet. Imidlertid, i henhold til første meta-analyser, faste intervall viser ingen samlet fordeler fremfor kontinuerlig energi reduksjon, men også noen ulemper.»

Dette er også bekreftet av ernæringsfysiolog Brigitte Neumann: «denne studien situasjonen viser at å miste vekt med periodisk faste er ikke mer vellykket enn med andre vekttap metoder. Den «- prinsippet » er alltid den samme: hvis kalori inntaket er lavere enn kalori forbruk, kg tørketrommel. Dette kan gjøres like godt med en lengre faste perioden som med færre kalorier per måltid uten en lengre faste perioden.»

Mindre småspising med 12-timers kosthold
Imidlertid, 12-timers kosthold score med en avgjørende fordel: den gir faste regler. Tolv timer etter spising, tolv timer av ikke å spise. Denne klare spesifikasjon gir retning og bidrar også til å spare litt snack kalorier. Fordi i den etablerte faste fasen, ingen ekstra kalorier er lagt til. Å bo med vårt eksempel: Fra 8 pm, ingenting er spist – og dermed ingen informasjonskapsler og chips når du ser på TV, så vel som alkohol og ost når du leser bøker i kveld. 12-timers kosthold kan bidra til å redde akkurat de ekstra «snacking kalorier» eller «ikke-sult-men-kjedsomhet kalorier.»»Intermitterende faste alltid hjelper deg å gå ned i vekt når du spiser mindre, forklarer Brigitte Neumann. «Spesielt på kvelden, mange snack og mister sporet av kalorier som forbrukes.»

Hvordan å spise i spising faser?
Men de som spiser for mye i det å «spise faser» har raskt absorbert lagrede kalorier av den faste fasen, og lagre energi pluss i fett innskudd. Noen enkle tips vil forhindre at: «Avstå fra snacks mellom måltidene, så vel som fra overdreven fråtsing, og spise normale porsjoner med rikelig med grønnsaker, frukt og helkorn,» råder Silke Restemeyer. «En lavere energitetthet gjør det mulig å spise satiating beløp med en relativt lav energi forsyning.»To epler (250 gram), seks gulrøtter (450 gram) eller 300 gram av lav-fett yoghurt inneholder like mange kalorier som en halv croissant (30 gram), nemlig 150 kilokalorier.

En fordel med 12-timers kosthold, er at ingen matvarer er forbudt eller «onde». Dette betydelig utvider kosthold i forhold til andre dietter. De som spiser et balansert og variert kosthold i tolv timer ikke trenger å frykte at kroppen vil bli mangelfull eller selv yo-yo effekt truer. Uansett hvilken diett du velger: «Det handler ikke om å miste kilo så raskt som mulig, men å miste vekt på en sunn og langsiktig måte, sier Diplom-Oecotrophologin Brigitte Neumann.

For ernæringsfysiolog, det er klart: «Periodisk faste kan støtte vekttap og samtidig integrere en langsiktig endring i kostholdet. Dette er en stor fordel. Den klassiske avrusning dietter siste mest bare for en kort tid-og 98 prosent av alle dietter føre til mer kroppsvekt etter fem år enn vekten er angitt før kosthold.»

Den faste fasen av 12-timers kosthold: hva skal man ta hensyn til?
I løpet av den faste perioden, ikke bare mat er avviklet, men også kalori drikkevarer som alkohol, brus, juice og melk. Vann og usøtet urte-te er tillatt. «Drikk rikelig. Dette stabiliserer blodsirkulasjonen og stimulerer stoffskiftet, » anbefaler ernæringsfysiolog Restemeyer. I tillegg er det et stort glass vann bidrar til å tilfredsstille de små sulten i mellom.

12-Timers Kosthold: hvem er det egnet for og hvem er ikke?
Intervall faste er i prinsippet egnet for hver frisk person, og kan enkelt integreres i hverdagen. Gravide, ammende, barn og ungdom bør ikke fort, fordi risikoen for nærings-mangel er for stor. Dette gjelder også for personer med spiseforstyrrelser eller alvorlig undervektig. «Når du tar medisiner, og i tilfelle av kroniske sykdommer som diabetes mellitus og pre-eksisterende forhold, faste bør diskuteres med legen din på forhånd,» råder Restemeyer.

I tillegg er det ikke alle tåler den lange pauser mellom måltidene. Noen reagerer med sirkulasjons-problemer, hodepine, konsentrasjonsvansker og tretthet. De som merker at kroppen ikke kan klare seg med 12-timers kosthold bør stoppe og spise noe. Det er også mulig å tilpasse den faste intervaller til behovene til din egen kropp: noen kan være bedre i stand til å takle 14 timer på å spise og ti timer faste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.