Å miste vekt: denne faktoren er mer viktig enn kalori innhold

Kalorier ikke gjøre deg full. Mengde og volum er mye mer viktig for følelsen av å ha spist nok. De som ønsker å spise mindre kalori kan bruke dette til sin fordel ved å foretrekke mat som har svært lite kalorier per gram. Eksperter snakker om matvarer med lav energitetthet.

Fra poteter til meieriprodukter
Typiske matvarer med lav energitetthet er, for eksempel:

Alle potet,
Belgfrukter,
magert kjøtt,
lav-fett meieriprodukter
og, selvfølgelig, frukt og grønnsaker generelt.
Absolutt ledere i denne forbindelse er, blant andre, surkål, lam salat og tomater, med 0,1 0,2 kilokalorier per gram. Energitettheten er vurdert som lav så lenge denne verdien ikke stige over 1.5.

Generelt er det bedre å spise mer grønnsaker enn frukt. Som for frukt, bør man gi preferanse til varianter med lavt sukkerinnhold, for eksempel, myk frukt. Bananer, mango, druer og tørket frukt, på den annen side, spiser bare i små mengder.

På den annen side, hvis matvarene har 2,5 eller flere kilokalorier per gram, energitettheten er vurdert som høy. Dette er ofte tilfelle med pølser, for eksempel, med rask mat av alle slag og med bakt varer som croissant.

Sant, kalori-bevisste folk trenger ikke å helt forlate slik mat. Det kan imidlertid være nyttig å kombinere dem med lettere mat og generelt bidra til å redusere deres forbruk. Dette kan for eksempel gjøres ved å spise bare en halv pizza i stedet for en hel og kombinere det med en salat.

Sunt fett i moderasjon, slik som nøtter og kjerner, kan også hjelpe deg å miste vekt. Tips: Dryss en håndfull av solsikke eller gresskarfrø over salaten eller på toppen av suppen.

Lavkalori oppskrifter: Leve Sunnere med disse Ernæring tips
Lite energi pakker: disse nøtter er spesielt sunt
Proteiner fylle opp for en lang tid: det som hjelper mot irriterende cravings?
Ikke forveksle tørst med sult
Drikker mye også holder sulten i sjakk. Og ofte tørst er forvirret med appetitt, noe som fører til å spise. Drikkevann eller urte-te regelmessig, og dermed unngår unødvendige kaloriinntak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.