Tegn på Covid-19 kan trolig sees i øynene

Ikke bare feber, men også utslett og tinnitus er blant de mulige corona symptomer som allerede har blitt identifisert. Nå er det treffer en annen sensorisk organ-våre øyne.

Siden begynnelsen av corona pandemi, forskere og leger har vært å oppdage nye symptomer som kan indikere infeksjon med SARS-CoV-2. Sykdommen kan påvirke nesten hele kroppen.

Forskere fra STORBRITANNIA funnet flere tegn på slutten av 2020 – på øynene av corona pasienter.

Corona studie: kløe, svie, smerter i øyet som symptomer
I tillegg til de vanlige corona symptomer som tørr hoste (66 prosent), feber (76 prosent), tretthet (90 prosent) og tap av lukt/smak (70 prosent) av deltagerne viste også symptomer på øynene.

Disse tre egenskapene ble oftest observert:

ekstreme fotosensitivitet (18 prosent)
kløende øyne (17 prosent)
betente øyne (16 prosent)
Ifølge studien, menn og kvinner var like påvirket av symptomene. For de fleste, øyet problemer sunket ikke senere enn to uker etter corona-infeksjon. Resultatene ble publisert i det engelske tidsskriftet «BMJ Open Oftalmologi».

Andre studier tidligere hadde undersøkt en kobling mellom Covid-19 og oftalmologisk symptomer som påvirker øyet. Resultatet: øyeproblemer, spesielt smerter i øyet, kan være en første indikator på coronavirus infeksjon. Imidlertid er de ofte oversett, og er ikke så vanlig som den typiske corona symptomer, slik som hoste, feber eller tretthet.

I henhold til funnene, konjunktivitt (konjunktivitt) kan også oppstå – det ligner på influensa – når infisert med SARS-CoV-2. For å bekrefte diagnosen, øyelege kan måle temperaturen i øyet. Verdier over 39 grader i fremre øynene til pasienten er sjeldne i andre infeksjoner. For å lindre øye ubehag, behandling med antibiotika, øyedråper eller salver kan være foreskrevet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.