Solsikkefrø: det er det som gjør dem så sunt

Wertwolle Ingredienser: Hvorfor solsikkefrø er sunt
Solsikkefrø er sagt å ha blitt populære i Mexico så tidlig som til sammen 2500 F.KR. Gjennom de spanske conquistadorene de kom også til Europa, hvor den solsikker i utgangspunktet var dyrkes hovedsakelig i sørlige land med et mildt klima. I dag er de er uunnværlige i dette landet, som topping på salat eller deigen tillegg i bun.

Frøene inneholder mange verdifulle næringsstoffer og er derfor veldig sunt. Solsikkefrø, for eksempel, er rekord holdere i form av magnesium, fordi de inneholder mer av det enn alle andre nøtter, frø og frø. Mineralet er viktig for hormon balanse, energimetabolisme, nerver og muskler. Kalsium finnes også støtter bein og tenner. Og også folsyre er i kjerner, noe som gjør dem spesielt interessante for gravide og ammende kvinner, siden de har en økt behovet for folsyre. E-Vitamin og B-vitamin er også funnet i solsikkefrø.

Solsikkefrø er også perfekt protein leverandører. En teskje av kjerner gir 5.6 gram. Spesielt vegetarianere og veganere bør ofte bite solsikkefrø.

Info: I tillegg kjerner inneholder såkalte fytosteroler. Siden de hindrer opptaket av kolesterol i tarmen, de er sagt å bidra til å redusere kolesterol nivåer. For å virkelig oppnå en effekt, imidlertid, du ville ha å konsumere mye av fytosteroler. I tillegg er effekten er begrenset, siden kroppen produserer en stor del av kolesterol i seg selv.

Solsikkefrø inneholder mange omega-6 fettsyrer
Solsikkefrø er rik på omega-6-fettsyrer. De bør også være bra for kolesterolet og kan forebygge hjerte-og karsykdommer. Omega-6 -, som omega-3-fettsyrer, er blant fettsyrer som kroppen ikke kan danne selv.

Begge typer må være inntatt, men i en optimal ratio for kroppen: i henhold til den tyske Green Cross, og det er viktig at ikke mer enn fire ganger så mye omega-6 som omega – 3 fettsyrer er fortært. Andre eksperter, som for eksempel Foreningen for Uavhengige Helse Råd, anbefaler et forhold mellom omega-6 til omega-3 maksimalt 5:1.

Problemet er at betydelig mer mat som inneholder omega-6 fettsyrer enn det er de med omega-3-fettsyrer. Omega-6 fettsyrer er ikke nødvendigvis usunt, men det er nok matvarer med omega-3 fettsyrer bør brukes for å kompensere. Disse finnes, for eksempel i linolje eller fisk.

Kjerner for nibbling og matlaging
Solsikkefrø er svært egnet som en snack for i mellom på grunn av deres nutty, mild aroma og deres sprø konsistens. Men de kan også brukes godt til matlaging og baking. For eksempel, som tilsetningsstoff i salater, grønnsaker gryter eller supper. Når bake brød, rundstykker eller pizza, kjernene kan bli lagt til deigen og gi en sunn additiv.

Spesielt i middelhavslandene, unpeeled og litt salt solsikkefrø er populært som snacks. Men i kjøkkenet, som en regel, skrelt kjerner er brukt. Solsikkefrø kan spises rå, men for å få en mer intens smak, kan du også steke dem kort i en belagt pan. Ikke bruk olje for dette, hvis du betaler oppmerksomhet til en lav-fett diett. Kjerner slå gyllen gul med konstant omrøring. Alternativt, solsikkefrø kan også tilberedes i stekeovn. Bare spre ønsket beløp på et lag med bakepapir og stek dem ved 180 grader topp-bunn varme (160 grader sirkulerende luft) i noen minutter.

Fra solsikkefrø, en allsidig matolje er også innhentet, som har en relativt nøytral smak.

Lagring tips: solsikkefrø bør oppbevares på et kjølig, tørt og mørkt sted. Ellers kan de fort bli harsk eller mugne. Den Hessiske Ministry of Consumer Protection anbefaler glass krukker, siden kjerner i plast beholdere kan få en ubehagelig smak. Det råder også til å konsumere kjerner så raskt som mulig, siden de mister smaken selv med riktig oppbevaring.

Solsikkefrø: kalorier og ernæringsmessige verdier
En mengde 100 gram solsikkefrø har 580 kalorier. Dermed er de, som andre frø eller nøtter, er ikke akkurat lav i kalorier. Nesten halvparten av macronutrients som finnes er fett, og en stor andel er umettede fettsyrer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.