Så blomkål vil forbli hvit under matlaging og vil ikke stinker

Blomkål, også kalt carfiol, blomst eller drue kål, er tilgjengelige hele året. Frisk fra Tyskland, fiber-rik grønnsaker er tilgjengelig fra juni til November. Fargepaletten går fra hvit til gul til lilla. I større markedene, mindre brokkoli-blomkål-hybrider kan være å finne under navnet «asparges, brokkoli» eller «bimi».

Fjern de ytterste bladene og skjær av stilken og brune flekker.
Før matlaging, plasser den hvite hode av kål opp-ned i en bolle med kaldt vann i ca ti minutter. Dette er hvordan snegler og små insekter kommer til overflaten av vannet.
Deretter må du sette den i en kjele med kokende saltet vann eller buljong.
Etter ca 20 minutter, skremme ham av med isvann. Så vegetabilske har videre bite-og en rekke vitaminer.
Tips: Utføre en matlaging test. For å gjøre dette, pierce den tykkeste delen av blomkål med en skarp kniv. Kan du lett rote seg inn i det, den er kokt. Hvis du føler annen motstand, han trenger noe annet.

Matlaging og utarbeide individuelle florets
Hvis du ønsker å lage den individuelle florets av blomkål, det er best å gå frem på denne måten:

Fjern de ytterste bladene og brune flekker.
Enten kutte ut stilken i en kileformet eller kvartal hodet og skjær ut stilken i midten, florets vil falle fra hverandre av seg selv.
Skyll florets under kaldt vann, fordi mellom dem kan det være sand og jord.
Koketid: Koke florets i kokende vann til maksimalt 15 minutter.
Så blomkål beholder farge og ikke stinker
Under forberedelse, strålende hvitt er ofte tapt, men dette trenger ikke å være. Blomkål beholder sin hvite farge ved å legge enten en skvett sitronsaft eller eddik i kokevannet. Også, en dæsj melk, en teskje natron eller en spiseskje mel vil hjelpe.

Hvis en laurbærblad også kommer inn i potten, vil de typisk kål duft sprer seg mindre sterkt på kjøkkenet. Som et alternativ til ubehagelig lukt, legg til en dash av vin eddik i kokevannet.

Hvor sunt er blomkål: ernæringsmessige verdier og kalorier
I motsetning til mange andre typer kål, blomkål er mage-vennlig. Vegetabilske er ikke bare fordøyelig, men også lav-kalori. 100 Gram blomkål inneholder bare 23 kalorier. Siden det er også svært vann-inneholder, spesielt de som ønsker å gå ned i vekt dra nytte av grønnsaker.

En servering av blomkål inneholder en næringsrik blanding, det er en kilde til fiber, protein, vitamin C og K, samt B-vitaminer, som er, folat, biotin og vitamin B6, blant andre. B-vitaminer, for eksempel, er viktig for nervesystemet. Mineralene kalium og magnesium er også inkludert, samt kalsium og fosfor.

Hvis du ønsker å gjøre noe spesielt bra, velg en av de fargede blomkål varianter, for eksempel grønn, orange og mørk lilla. Fordi disse variantene inneholder enda mer næringsstoffer enn den klassiske i hvitt.

Men, det er en eiendommelighet i fiolett blomkål. Du bør ikke lage det. I prosessen, og det mister sin vakre farge og blir grå. Det er ikke dårlig, men det ser ikke fint. Du bør heller damp det eller lage det som en ovn med grønnsaker. Så det beholder sin lyse farge.

Gjenkjenne frisk blomkål og lagre det på riktig måte
Å fange en fersk blomkål, når du er på shopping, er det best å sørge for at hodet er fast, hvitt og lukket. Bladene skal være grønt og friskt. Fordi labbrige etterlater taler for eldre varer.

Tips: å Spise grønnsaker fra regionen-og venter på sesongen for hver type vegetabilsk har noen fordeler. Grønnsaker fra regionen har en optimal grad av modenhet, og den korte transportveier fra feltet til handel sikre en høy andel av verdifulle ingredienser – smak og vitaminer er bevart.

Hvis florets fra en blomkål er løs eller selv allerede form sprekker, det er ikke lenger friske. Hvis blomkål har sorte prikker, bør du helt holde fingrene av det. Dette er alternaria. Dette er et fungal sykdom som går inn veldig raskt. Ingen kutte ut hjelper.

Blomkål holder i kjøleskap eller kjeller opp til en uke. Oppbevar den i kjøleskap, fjerne sine grønne blader, slo det i kjøkken papir og sette den i vegetabilske batterirommet.

Romanesco: fordeler av blomkål arter
Romanesco: på Grunn av sin form, er det også kalt tårn blomkål. (Kilde: dpa/Franziska Gabbert)Romanesco: på Grunn av sin form, er det også kalt tårn blomkål. (Kilde: Franziska Gabbert / dpa)

Romanesco er en særlig dekorative avl form av blomkål. Den kombinerer fordelene av blomkål uten sine ulemper. Så han er veldig lav i kalorier, men det er mye C-vitamin, folsyre, provitamin A og niacin i ham. Det siste er viktig for protein og fett metabolisme. Imidlertid, i motsetning til andre typer kål, Romanesco inneholder knapt noen oppblåsthet stoffer og er lett fordøyd. Det smaker også sterkere og mer intens enn blomkål.

Grønnsaker med florets kan være kokt, bleke eller stekt. Med litt sukker og sitronsaft i vannet, det vil beholde sin grønne farge. Hvis kål er svært ung og øm, det vil også smake som en rå mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.