Restauranter I Nærheten Av New Academy Museum Of Motion Pictures

Ved å skrive Inn Los Angeles’ nye Academy Museum Of Motion Pictures, arkitektur fanatikere kan oppleve en nervepirrende øyeblikk av déà vu. Forbi nordsiden av komplekset-bestående av det renoverte interiøret I 1939 Saban-Bygningen (tidligere kjent Som May Co. Wilshire varehus) og et enormt kuppelformet tillegg på baksiden – de vil finne seg i et atrium ringet av catwalks og rulletrapper, støttet av en glassgardinvegg, toppet av et eksponert tak, og flankert av en gavebutikk og café. Hvor har de sett denne magre, høyteknologiske estetikken før?

Mais bien sû, På Centre Pompidou, gjennombruddet 1977 prosjektet av selve arkitekten headlining utformingen Av Academy Museum, Renzo Piano, Hon. FAIA, hvis selvtitulerte firma, Renzo Piano Building Workshop, samarbeidet med arkitekt av posten Gensler på sistnevnte prosjekt. Tilbake i Hans Parisiske dager, Piano og daværende partner Richard Rogers, Hon. FAIA, ga verden sin første—og på en måte sin siste virkelige verden, se på en arkitektonisk fantasi: et kulturelt og sosialt rom som kunne reimagined og omkonfigureres på brukerens innfall, med et sofistikert mekanisk og sirkulasjonsapparat. The Academy Museum lobby sikkert kommer fra en lignende formel. Den skyver hovedutstillingsrommene inn i skallet av den eksisterende bygningen og hovedteateret inn i det kuppelformede tillegget, og frigjør seg fra de mest tunge programmeringene for å bli et formbart offentlig rom og en forlengelse av utendørsomgivelsene.

Men det er her sammenligninger Til Centre Pompidou slutt. Den vanvittige designen For Beaubourg som lanserte Piano på den globale scenen for 40 år siden var blant de mest polariserende prosjektene i sin tid, beundret av millioner for sin magpie oppfinnsomhet, men lambasted av minst like mange for sin forsettlige, ahistoriske eksotisme. I tiårene Siden, Piano har flyttet i grader inn i en langt mer hvilemodus av techno-positiv modernisme. Ingen fargerike kanaler bedecks The Academy Museum faç; ingen plastrør omslutter rulletrappene. Selv «Sfæren», som kuleformet tillegg har blitt kalt, er så delikat som en kule av betong og glass kan muligens være. Som det sømmer seg hans klients oppdrag, Gjør Pianos nyeste prosjekt spenningen i hans visjonære tidlige arbeid velsmakende for et massepublikum: avantgarde-arkitektur med En Hollywood-slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.