Pfizer tester nye mRNA-vaksine

Så langt, så-kalt mRNA-vaksine har blitt brukt til å beskytte mot coronavirus. Nå er det farmasøytiske selskapet Pfizer er også teste denne type vaksine mot influensa.

Den AMERIKANSKE farmasøytiske selskapet Pfizer har startet en klinisk studie med en mRNA-vaksine mot influensa. Målet er å forbedre effektiviteten av influensa vaksiner ved å bruke ny teknologi, selskapet sa.

Vaksinene som nå er i bruk har en effekt på 40 til 60 prosent. Studien forventes å innebære mer enn 600 fag i alderen 65 til 85 år i Usa.

«Enorme vitenskapelige muligheter»
«Det Covid-19 pandemi har tillatt oss å dra nytte av den enorme vitenskapelige muligheter til mRNA,» forklarte Kathrin Jansen, leder av vaksine forskning på Pfizer. Corona-vaksine fra Biontech og Pfizer er også basert på denne teknologien.

Den tyske farmasøytisk firma jobber også med Pfizer på det nye prosjektet. Den AMERIKANSKE farmasøytiske selskapet Moderna er også i ferd med å utvikle en mRNA-vaksine mot influensa.

Hvordan mRNA-vaksine fungerer
mRNA vaksiner ikke krever patogener eller deres komponenter som med tradisjonelle vaksiner. Snarere deler av genetisk informasjon av viruset er gitt som RNA til noen celler i kroppen med vaksinen.

Dette betyr at blåkopi for den enkelte virus proteiner, som også er referert til som antigener, er inkludert. Antigener aktivere immunsystemet, generere beskyttende immunrespons mot patogen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.