Nazi Arkitektur Bros: De Unge Mennene I Albert Speers Kontor

Bro kultur er ingen spøk. Å la boorish, hensynsløs og trakasserende atferd løpe vilt i bedriftskontorer har kostet Administrerende Direktører som Ubers Travis Kalanick sine stillinger og skadet selskapets omdømme og fortjeneste. Enda mer skadelig, bro kultur skaper giftige arbeidsplasser for kvinner og andre. Som kontroverser nylig avslørt av # MeToo-bevegelsen avslører, har arkitekturen sitt eget broproblem. Men i øynene til sine tilhengere og i populærkulturen bredere, bro kultur er bare litt uskyldig moro ,bare » gutter å være gutter.”

Jeg hadde vurdert bro kultur for å være hovedsakelig en etterkrigs fenomen, med red Solo cup og Animal House som sine emblemer. Så viste en forskningsreise en forstyrrende presedens.

Konfrontere dette eksemplet er verdt fordi det bringer hjem i en mer visceral måte farene ved slik atferd. For å være klar, er denne casestudien ekstrem, som forekommer i en dystopisk verden langt fjernet fra våre arbeidsplasser i dag. Men når vi gjenkjenner bro kultur blomstrende i en sammenheng som oser av ondskap, følelsen av fortrolighet lander med en kvalmende dunk.

 

I en privat samling I Tyskland er tre obskure bøker av arkitekter som jobbet For Albert Speer under Det Tredje Riket. Disse historiske dokumentene kaster lys over Kulturen I Speers arkitektkontor I Berlin og holdningene Til Speer og hans unge mannlige kolleger, som så på seg selv som dristige byggere av en ny verden. Skrevet tidlig på 1940-tallet, er bøkene reiseskildringer Til Vest-Og Nord-Europa. De skildrer turer Som Speer og hans team tok i tjeneste for å spre Nasjonalsosialistiske arkitektoniske og planleggingsprinsipper, enten ved overtalelse eller kraft. Den cavalier tonen i skrivingen forteller, reflekterer kulturen til Det mektigste arkitektfirmaet I Europa på den tiden.

I 1937 utnevnte Hitler Speer som general building inspector (GBI) for Rikets Hovedstad, og ga den da 31 år gamle arkitekten autoritære krefter til å forvandle Berlin til en hovedstad verdig et verdensimperium. For å bemanne sitt kontor rekrutterte Speer andre unge menn, inkludert sine tidligere arkitektskolekammerater, for toppstillinger som betalte oppblåst lønn. Etablering av en ungdomskultur var en forsettlig strategi Fra Speers side, ment å avverge den pompøse staleness som han trodde uunngåelig kom med suksess og alder. Joachim Fest, en tysk journalist som hjalp Speer med å kompilere sine etterkrigsmemoarer, skrev At Speer hadde en regel om at toppledere ikke kunne være mer enn 55 år og varamedlemmer på det meste bare 40. Den unge ansatte, kjent som «Speer gutter,» likte pranking sine kolleger. Speer bidratt til erting, skrive bildetekster for karikaturer av ansatte festet til kontoret oppslagstavle.

Speers GBI-kontor fungerte ikke som en typisk arkitektur – og planleggingsorganisasjon. Budsjettet var i hovedsak ubegrenset. Speer var bare ansvarlig Overfor Hitler, noe som betyr at Han møtte få juridiske eller byråkratiske restriksjoner. Han hadde også titusenvis av arbeidere til sin disposisjon, Inkludert Jødiske tvangsarbeidere og krigsfanger. Da han trengte leiligheter for å huse «Ariske» beboere fordrevet av Allierte bomber eller hans egne byggeprogrammer, hans kontor bistått i utkastelse og deportasjon Av Berlins Jøder. For å møte arkitekturprosjektets enorme etterspørsel etter byggematerialer, samarbeidet Speer med SCHUTZSTAFFEL (SS) for å bruke konsentrasjonsleirfanger til å bryte stein og lage murstein.

GBI-kontoret fungerte også som en viktig propagandakilde om Det Tredje Rikets arkitektur og planlegging. Speer utøvde kontroll over mediedekningen ikke bare av sitt kontor arbeid, men også av statlige byggeprosjekter generelt, forme offentlige oppfatninger av forholdet mellom arkitektur og politikk. Fra 1940 til 1943 så hundretusener av mennesker Den store gbi-organiserte utstillingen Neue Deutsche Baukunst, som turnerte byer i nøytrale og okkuperte Europeiske land og I Hele Tyrkia. GBI representanter reiste også som misjonærer For Nasjonalsosialistiske urbanisme idealer, snakker i arenaer Over Hele Europa.

På en slik forretningsreise befant Speers venn Og nære medarbeider hans Stephan seg uventet på krigens frontlinjer, en konto han senere skulle publisere Som Niederlä Tagebuch [nederlandsk Dagbok]. DEN 38 år gamle seniorlederen I GBIS planleggingsavdeling var på en multicity forelesningstur for å diskutere » bygging i det Nye Tyskland og redesign Av Reich capital.»Han holdt sin første tale 9. Mai 1940 ved Colonial Institute I Amsterdam til et stort, for det meste nederlandsk publikum. Tidlig neste morgen invaderte tyske væpnede styrker Nederland og frigjorde en blitzkrieg.

Skrevet i tonen av en bemused observatør, Stephan beretning Om Slaget Ved Nederland avslører forfatterens sosiale privilegium og fremmedgjøring. Han er arrestert av nederlandsk politi på et luksushotell omgitt av skudd og eksplosjoner. Under lockdown, han tilbringer sin tid fussing om hotellets flekkete måltidsservice og et par manglende sko. I hans øyne slutter angrepet godt, mer kaper enn krig. Stephan velger å tro at de beseirede virkelig er På Tyskernes side, og at invasjonen knapt hadde ruffet sine broderlige følelser. Etter fiendtlighetene opphøre og han kommer fra sitt hotell, han beskriver tyske og nederlandske soldater palling rundt. Ikke et hatefullt ord hadde blitt rettet mot ham, skriver han, ikke engang midt i kampene.

Faktisk Hadde Slaget om Nederland forlatt Rotterdam ødelagt, tusenvis døde og sårede, og mange flere personer hjemløse. Fra sitt hotellrom, Stephan hadde en front-row sete til virkningen av krig på hverdagslige sivile. Og likevel forlot horror ingen merkbar innvirkning på ham og absolutt ingen følelse av ansvarlighet. Eller Kanskje Stephan skreddersydd sin konto til sin primære leser, den enkelte som han dedikert sin bok: Speer. Det var Speer som foreslo At Stephan publiserte dagboken i et lite opplag på rundt 100 eksemplarer for «an inner circle», som antagelig ikke bare inkluderte GBI-kolleger, men også en innflytelsesrik gruppe lånere og politikere.

Den andre reiseskildringen minnes en alkohol-drevet forretningsreise med «the boss», Som Speers ansatte kalte ham. Reise nach Lissabon [Journey To Lisbon] skildrer Den nesten 3600 kilometer lange turen Speer tok med Rudolf Wolters, en arkitektskolekammerat som var en annen seniorleder FOR GBI-planleggingsavdelingen; Og Walter Brugmann, en eldre mann som ledet byggeavdelingen. De tre arkitektene sammen med to førere reiste fra Berlin til Lisboa via Paris og Madrid for november 1941 lanseringen Av Neue Deutsche Baukunst, Som Wolters kuraterte.

Skrevet Av Wolters, er reiseskildringen lys på offisiell utstillingsvirksomhet, og fokuserer i stedet på vennernes ferieeventyr, som inkluderte drikking, gambling og en alvorlig bilulykke som de blåste reisende lo av. Boken inneholder Også Speers fotografier av De Romerske og middelalderske stedene de besøkte. (Etter krigen, Speer, da fengslet, ville verve den lojale Wolters å fjerne GBI kontor poster for å skjule sin medvirkning til krigsforbrytelser for å presentere seg som den «gode» Nazi.)

Den tredje boken stammer fra en savnet gutta eventyr. Sommeren 1941 planla Speer og Stephan å vandre i det okkuperte Norge mens de foretok et topphemmelig oppdrag: å speide plasseringen av En Ny Tyskerby bestilt Av Hitler. Da fryktet Hitler for sikkerheten til sin første arkitekt, Forbød Speer å gå. Stephan fortsatte alene og dokumenterte sine reiser, som tok Ham over Polarsirkelen, I Reise nach Norwegen, en skrevet og bundet dagbok. I hovedsak En Nazi lenestol reiseguide Til Norge, synes boken å ha vært en personlig gave Til Speer Fra Stephan, som sistnevntes måte å dele sine erfaringer med dette store nordlige landet, SOM GBI aktivt omforme til et Modellarisk samfunn. Som I Niederlä Tagebuch, Avslører Stephans fortelling hans manglende evne til å se hvordan hans makt og privilegium forvrengte hans oppfatning. Selv om Han legger merke Til Nordmenns fiendtlighet mot de tyske okkupantene, avviser han blithely sin betydning ved å observere: «Hver [tysk] soldat og hver sjømann har tross alt sin [norske] jente.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.