Navnet glemt: så det ikke skjer igjen

«God ettermiddag kvinne … eh …»eller et» Hei Herre … hm …»: Det er alltid litt pinlig når en av navnene på den motsatte part vil det ikke komme opp med. Dette veier spesielt dårlig hvis han eller hun hadde bare introduserte seg til deg.

Selvfølgelig, du kan omgå situasjonen ganske enkelt ved å kun bruke hilsen formler, men disse alene alltid høres litt stiv og upersonlig. Hvis navnet er nevnt, «god dag» eller «Hallo» ser mer imøtekommende, vennlig og personlig.

Neste-i-linje effekt er å klandre
Den gode nyheten: hvis du raskt glemme navnet på din motpart etter å bli kjent med ham, det er altfor menneskelig. Videre er det også et teknisk uttrykk for dette fenomenet: neste-i-linje effekt, som grovt kan oversettes til: å være-neste-til-raden i kraft.

Denne beskriver at mennesker i en rad eller sett en sirkel rundt huske navnet på personen som introduserte seg rett foran dem det verste. Årsaken: nervøsitet øker, fordi det er din tur-og du har allerede glemt navnet.

Hvordan til å huske navn og bedre
Likevel, man er ikke helt prisgitt den neste-i-linje effekt. Det er to nyttige triks som vil hjelpe deg å huske nye navn bedre i fremtiden:

Uttale høyt
Bli kjent med noen, eller bli introdusert til noen, gjenta navnet på din motpart igjen høyt, for eksempel: «God ettermiddag, Fru Müller, hyggelig å møte deg!»eller et» Hei Karsten, med C eller K?». Det er viktig at du uttale det første eller det siste navnet igjen høyt. Så du lagre det bedre i minnet.
Å bygge en kjede av tanken
For å forankre navn enda dypere i minne, bygge en kjede av tanker. I beste fall, det bør lage en enkel, lett-å-huske forbindelse til navnet. Denne såkalte esel bridge kan kombineres, for eksempel, med tilleggsopplysninger knyttet til motparten i saken av de første navn Karsten nevnt, er spørsmålet om stavemåten med C eller K., Eller på hans utseende, som kan minne deg om en kjendis.
Oppmerksomhet i hverdagen: hva betyr kort sikt minne gjøre?
Popo, Fanta, Duda: den mest uvanlige fornavn i verden
Hjernen jogging for hverdagen: hvor å tog din hukommelse
Ny undersøkelse: som første navn Tyskerne liker ikke
Hvis du har glemt navnet på din motpart, bare være åpen for det. Men unngå en Uh eller Hm, men ærlig og sjarmerende innrømme at du rett og slett har problemer med å huske navn. I de fleste tilfeller, din kollega føler på samme måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.