Kjærlighet, parforhold og kjønn av tenåringer

Od prvog seksualnog odnosa gjøre srceparajućeg raskida, prva» prava » veza tinejdžera pruža 1.001 priliku roditeljima da kažu ili učine pogrešnu stvar. Britanski Gardijan objavio jeg nekoliko saveta za preživljavanje.

Kad kažem svojoj desimalform da pišem o tome how se roditelji nese s prvom ljubavlju svojih potomaka, Prva reakcija je-neverica.

«Pišeš o tome how se roditelji nese sa tim?», kažu sve četvoro, jedno za drugim. «Zašto, kad su u pitanju klinci, ne njihovi roditelji?“

E, baš u tom grmu så zec.

Kada tenåringer stupe u prvu «pravu» vezu-ofte, ako se veruje anketama, u Dobi od 14 eller 15 godina-misle da se til tiče samo njih jeg da ne treb da zanima njihove majke jeg očeve.

 

Međutim, upravo u situacijama gjennom koje njihova deca prolaze roditelji vide odjeke sopstvenog života. Oni strahuju da će se stuff ponoviti po istom šablonu jeg da će ljubavne priče naslednika Biti ogledalo njihovih emotivnih veza.

Pored toga, roditelji se plaše da će dete dati prioritet odnosu koji Oni ne odobravaju. Svakako å je uzbudljiv trenutak emotionalne nezavisnosti za tinejdžere, ali i prilika da roditelji «odstupe».

Psihološkinja Linda Bler, autorka nekoliko knjiga O roditeljstvu, veruje da je zaljubljivanje danas mnogo teže za mlade nego sto je uansett u danima njihovih roditelja.

«Tako je å Biti ranjiv», kaže ona. «Gde gud se okrenu, u svojoj sredini, mladi dobijaju poruke da je najvažnije ne Biti ranjiv. U å se, naravno, uklapa jeg objavljivanje njihovih divnih slika na društvenim mrežama-koje ne bi trebalo da otkrivaju ingenting O emocijama koje osećaju iznutra. En poenta zaljubljivanja je upravo drugačija – da budete ranjivi, da se otvorite jeg deg odlepite za noen. Osećam divljenje Prema današnjim klincima jer mislim da su zbog ovih stuff u neprestanom konfliktu.“

Džon Kolman, forfatter knjige » Zašto moj tinejdžer neće da razgovara sa mnom?»jeg psiholog koji vodi grupe za roditelje tinejdžera, zna da je jedna od njihovih najvećih briga ono sto se dešava na internetu.

På kaže da Kao uten društvom ne uspevamo da ukapiramo da će se svi odnosi, svakako uključujući jeg prvo iskustvo našeg deteta u ljubavi, odvijati U virtuelnom jeg fizičkom prostoru-ili med isključivo u virtuelnom prostoru. Ovo izdrži å izgleda kao da ima neke prednosti – neželjena trudnoća jeg polno prenosive bolesti ne mogu biti posledica onlajn seksa – vinger for å svakako povećava vreme koje mladi provode posvećeni svojoj prvoj ljubavnoj aferi. Takvo iskustvo onda može da postane još intenzivnije, jeg ostavlja ih otvorenim za razne vrste zlostavljanja.

Kolman zaključuje: «Kad ste zaljubljeni, želite da budete sa tom osobom sve vreme-en sada, zahvaljujući tehnologiji å možete jeg da budete. Å jeg neverovatan ventil. En za većinu je å vise od slanja poruka-å je jeg seksting».

Šta je sa seksom? Za mnoge roditelje å je najteži aspekt.

Večito pitanje, uten det obzira starost deteta, je-da li ga zabraniti «pod vašim krovom». Čini se da većina roditelja veruje da će, ako å zabrani, dete naći način da å uradi negde drugde (en možda jeg dalje pod istim krovom). Još gore, može da se selv na nekom mestu koje nije helt trygg.

Jedna mudra majka rekla je svojoj kćeri: «Svako buduće seksualno iskustvo ćeš porediti sa prvim, tako da želiš da å bude neko gjøre koga ti je zaista stalo jeg sa kim Se osećaš bezbedno.“

Ta majka je svojoj kćeri takođe rekla: «Tvoja soba je topla jeg udobna jeg na raspolaganju ti je kad odlučiš da je preĝi trenutak za til.“

Sto nas dovodi gjøre drugog pitanja u ovom vrtlogu: ta prva veza predstavlja jedan od ključnih trenutaka u hverdagen jeg men er je podrška roditelja jeg tillit neophodno.

Ako noen Imali razgovore eller seksu pre 15. godina, kaže Kolman, sada je prekasno.

Pored toga, veći efekat ima ono sto radimo kao uzori nego ono sto govorimo.

Neki roditelji jednostavno ne razumeju rapporter koje im deca šalju.

«Tako su pomešani», kaže ona, govoreći eller roditeljima, naravno. Na mnogo načina, mlada osoba koja je zaljubljena po prvi sette kaže: «Daj mi prostor!»En posao roditelja, slažu se Bler jeg Kolman, treb da im dozvole da rade upravo til.

Nekoliko lekcija u hverdagen, na kraju krajeva, imaju toliko toga da podučavaju kao slomljeno srce.

Dakle, har en udahnite, en pogotovo ako vas synd ili ćerka pronađu partnera kojeg ne možete da podnesete ili verujete da je loš / a-za njih. Napomena: ako se bojite da su u nasilnom odnosu, morate da se umešate jeg učiniti sve sto je u vašoj moći da å sprečite. Međutim, ako su vaša osećanja vođena nečim drugim, ne strahom za sikkerhet vašeg deteta, klonite se po svaku cenu pokušaja da å okončate.

«Budite vrlo pažljivi. Med jeg ako je partner vašeg deteta deg neprikladan, Ono mora til da reši. Ako intervenišete, na kraju ćete ih možda još vise zbližiti», smatraju stručnjaci.

Osim toga, može da se selv da napravite nemerljivu štetu dugoročnom odnosu sa sopstvenim sinom jeg ćerkom.

Uvek treb imati na umu da su ljubavi, osećanja jeg seks među najkomplikovanijim stvarima na planeti. Kad se dete prvi sette zaljubi, å je jedan od onih trenutaka kad roditeljska odgovornost na testu. Doneli su ih na svet, en sada će saznati how život može da bude težak.

Na kraju, sve sto možemo da uradimo je da ostanemo povezani, da budemo dostupni našoj desimalform jeg da priznamo da nemamo sve odgovore-jeg gotovo helt trygg ne znamo SVA pitanja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *