I disse landene, Corona reduserer forventet levealder

I løpet av corona-pandemi, forventet levealder i mange land har falt så kraftig som det ikke har vært siden Andre Verdenskrig i Vest-Europa, ifølge en studie.

I noen land, den fremgang de siste årene har vært utelukket i en kort tid, forskere fra Leverhulme Senter for Demografiske Science ved Universitetet i Oxford i rapporten «International Journal of Epidemiology». Nedgangen var derfor større for menn enn for kvinner.

For studien, forskerne undersøkte data fra 29 land, de fleste av dem fra Europa, inkludert Tyskland, samt Chile og Usa. I 27 av disse landene, forventet levealder falt i 2020, og i 22 land med minst et halvt år. «I Vest-Europeiske land, som Spania, England og Wales, Italia, Belgia, for eksempel en reduksjon i forventet levealder i et enkelt år ved fødselen ble sist observert under den Andre Verdenskrig,» sier medforfatter José Manuel Aburto.

Menn i USA i særlig grad har rammet
Forventet levealder for menn falt mest i OSS – med 2,2 år i forhold til 2019. I USA, økning i arbeidsfør alder dødelighet under 60 år er spesielt bemerkelsesverdig, sier medforfatter Ridhi Kashyap. I de fleste Europeiske land, på den annen side, dødelighet blant over 60-tallet har økt i særdeleshet. Allerede i juni, en studie i «British Medical Journal» pekte drastisk redusert forventet levealder i USA.

Biontech, Moderna, Astrazeneca, J & J: bivirkninger av vaksiner
Virologist forklarer: «Uten immunitet vil det ikke være normalitet»
Nye evalueringer fra STORBRITANNIA: som mennesker blir alvorlig syk, til tross for vaksinasjon
Forventet levealder er det alder som en nyfødt er sannsynlig å nå hvis død priser fortsette å utvikle seg som de var på tidspunktet for fødselen. I Tyskland, forventet levealder i August 2021 var 78.6 år for gutter og 83.4 år for jenter, i henhold til Federal Statistical Office. Det ble også kjent at dødeligheten økte i 2020 i forhold til 2019, spesielt for menn og kvinner over 75 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.