Hypertensjon i alderdommen: hvorfor er det risikabelt

Om lag 35 millioner Tyskere er påvirket av hypertensjon (medisinsk: hypertensjon). Spesielt ofte, for høyt blodtrykk oppstår i høy alder. Siden blodkar, som er elastisk i en yngre alder, bli mer og mer stiv, den utjevning av trykket mellom systolisk og diastolisk trykk, som er, spenning og avslapning av hjertet muskelen, blir mer og mer vanskelig.

Som en hyppig konsekvens, blodtrykket stiger i alderdommen. Andre risikofaktorer for høyt blodtrykk inkluderer år med røyking, og en diett som er høy i fett og salt. Alt dette fører til at det i Tyskland om hvert sekund over 60 er påvirket av hypertensjon. Imidlertid, hvis problemet er oppdaget og behandlet, er det vanligvis ingen grunn til bekymring.

Symptomer på høyt blodtrykk
Høyt blodtrykk kan gå ubemerket for en lang tid, fordi det verken er vonde eller forbundet med klart gjenkjennelige symptomer for de berørte. Spesielt hos kvinner, symptomene er ofte forvekslet med dem i begynnelsen overgangsalder på grunn av den fasen av livet hvor hypertensjon forekommer oftere. For eksempel, søvnforstyrrelser, humør svinger, konsentrasjon problemer og synkende ytelse kan oppstå.

Hypertensjon kan også manifestere seg i form av langvarig, alvorlig fysisk utmattelse, opp til depresjon. Plutselig svimmelhet kan også forekomme.

Sekundære sykdommer av høyt blodtrykk
På samme måte, hodepine kan indikere hypertensjon. Hodepine kan også forekomme i kombinasjon med svimmelhet eller tretthet. Smertestillende medisiner er av liten nytte, fordi selv om de lindre smerter, de forverre hypertensjon.

Økt blodtrykk kan også favorisere nervøsitet. Spesielt hos personer som er utsatt for daglig arbeid eller familie stress, høyt blodtrykk kan øke symptomer på stress enda mer. Her, også, beroligende pusteteknikker kan bare lindre symptomene som kan oppstå, men ikke kurere årsaken.

I tillegg til symptomene som er nevnt, som kan være forårsaket av høyt blodtrykk, det er spesielt farlig på lang sikt fordi det favoriserer åreforkalkning og hjerte-angrep.

Fra denne verdien, blodtrykket er for høyt
Rundt to tredjedeler av de som er over 65 sliter med økt blodtrykk. I mange tilfeller er dette bør også behandles – i hvert fall hvis vedkommende er fortsatt sprekt. Mellom 65 og 80 år, øvre blodtrykk nivå bør være under 140 mmHg i aktive eldre mennesker. Fra da av, kan du legge til 10 mmHg per tiår av livet.

Blodtrykk Dagbok: ta hensyn til dine verdier
Derfor, fra fylte 60 år i det siste, bør du jevnlig sjekke blodtrykket ditt – du kan enkelt gjøre dette selv med en meter hjemme. Måle blodtrykk ved hvile mens du sitter og, hvis mulig, og på overarmen.

Noter verdiene daglig i en»blodtrykk dagbok». Slik at du holder en god oversikt. En annen fordel med en måling hjemme er den kronologiske og uforfalsket oversikt over din blodtrykk verdier. I forhold til en en-gang-måling hos legen, har du mulighet til å oppdage en tendens. Videre er måling er ikke forvrengt av den såkalte» white – coat hypertensjon » – en reaksjon av kroppen til spenningen før den medisinske undersøkelsen.

I tillegg, mange apotek tilbyr tjenesten for å måle blodtrykket, uten lang ventetid og gratis.
Hvis du finner ut at blodtrykket er for høyt, bør du rådføre deg med din fastlege. Dette vil avgjøre hvilke tiltak som er best egnet til å senke blodtrykket. Drenering agenter og ACE-hemmere er blant de vanligste medikamenter for hypertensjon. Disse må vanligvis tas permanent.

Behandlingen kan støtte deg selv ved å spise et sunt kosthold og trening. Sørg for å spise mye av fersk mat, og være sparsom med salt når matlaging. I tillegg, overvektige mennesker bør prøve å redusere sin vekt i tilfelle av hypertensjon i alderdommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.