Hvorfor må barn hater brokkoli?

Brokkoli og barn – dette, i henhold til opplevelsen av mange foreldre, som ikke passer sammen. Forskere har nå oppdaget hva som ligger bak aversjon mot visse grønnsaker.

For mange barn, brokkoli eller blomkål er bare «æsj, æsj». Men hvorfor? Et team av forskere har undersøkt hva som skjer når du spiser kål varianter: i munnen, spytt og bakterier kan produsere svovelholdige forbindelser som lukter ubehagelig, forskerne rapporterer i»Journal of Agricultural and Food Chemistry».

En høy konsentrasjon av forbindelser fører til at barn ikke liker disse varianter av kål. Dette kan også være en forklaring for aversjon mot andre kål-grønnsaker.

Smak knopper kan også bli brukt til å brokkoli
For studien, forskere fra Australian Vitenskap Byrå Csiro først identifisert de viktigste lukt-aktive forbindelser i raw, så vel som dampet blomkål og brokkoli. Disse ble deretter vurdert av 98 familier med barn mellom seks og åtte – med det dårligste resultatet blir dimethyl trisulphide, et kjemisk stoff som lukter råtten og svovel.

Dette er hva en barnelege sier: er det virkelig bra når barn spiser skitt?
Kan påvirke fertilitet: det er en plasticizer i disse buggies
Panikk i hvilemodus: hva er bak den natten skrekk i barn?
Teamet rundt Damian Frank deretter blandet med spytt prøver med rå blomkål pulver og analysert den resulterende forbindelser. Resultatet: barn som spytt produsert store mengder flyktige svovel-forbindelser, som oftest ikke liker rå kål-grønnsaker. Men det var annerledes med voksne. Fra denne, forskerne konkluderer med at smaksløkene av mange blir brukt til mat over tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.