Hvordan lage Käsespätzle en godbit

Om bakt med ost eller stekt med surkål, med linser og Wiener-pølser eller med løk steke – mange liker å spise gyllen gul spaetzle. For å få dem til å lykkes, er det et par ting å vurdere.

Grunnleggende oppskrift for Käsespätzle
Til fire porsjoner trenger du følgende ingredienser:

500 g hvetemel
4 Egg
1 Ts havsalt
en kniv spissen av muskat
Pepper
70 g smør
Mineral
400 g ost
2 Løk etter smak
Forberedelse:

Kna mel, egg, en klype salt, muskat, pepper og 50 gram smør i en deig, og deretter røre i så mye mineralvann til spaetzle deigen er elastisk og bobler. Deigen skal være tykke og flyte sakte fra skjeen. Da han skulle hvile i 15 minutter.
I mellomtiden, skrell løk, skjær dem i ringer og riv osten.
Kok opp saltet vann. Legg spaetzle deigen i deler gjennom en spaetzle trykk eller en spaetzle styret i vannet. Når spaetzle flyter til overflaten, ta den ut med en rett skje og la det renne.
Neste, sette dem i en bolle, og umiddelbart dryss spaetzle med litt ost og smak til med pepper. Legg dem varme i en forvarmet ovn.
Så koker den neste delen av spaetzle og gjøre det samme til deigen er brukt opp. Strø det siste laget med de resterende ost.
Til slutt, varme gjenværende smør over lav varme i en stekepanne og stek løk ringer i det til gylden brun. Fjern ost spaetzle fra ovnen og pynt med løk. Serveres med blandet eller grønn salat.
Høyre ost for enhver smak
Når du forbereder spaetzle, valg av ost er avgjørende, og allerede det smaker ikke stemmer overens. For Swabian Käsespätzle – også kalt Allgäuer Kässpätzle-solid-krydret Emmentaler eller fjellet ost er vanligvis brukt. Begge varianter gir spaetzle en intens og pikant smak. De som liker den litt mildere er godt tjent med gouda, edam eller smør ost. Et annet alternativ er å blande oster: Emmentaler og Gouda er gode her.

Spesielt pikant, skarp og sterk er den såkalte Räßkäse. Dette er tradisjonelt spist i den Østerrikske Vorarlberg og anbefales for de som liker en solid smak. Imidlertid, bør du ikke lagre denne ost i kjøleskapet for lenge, fordi det er veldig odorous.

Bruk riktig Spätzleboard
For produksjon av hjemmelagde spaetzle det er mange kjøkken aids. De mest tradisjonelle er Spätzleboard laget av ubehandlet tre. Det er fuktet i kokende vann, deretter en til to spiseskjeer av deigen på at det er jevnt fordelt flatt. Styret er holdt med sin kile-formet pekte side til vannoverflaten.

Nå spaetzle av spaetzle er skrapet med et metall som skraper over enden av brettet i det kokende vannet. Denne prosedyren krever litt styrke, og kan ikke læres på en gang. Nybegynnere bør derfor prøve en spaetzle trykk først.

En spaetzle trykk på – også kjent som en spaetzle swob – ser ut som en overdimensjonert hvitløk trykk: det er plassert på kanten av gryten med en holderen. Deretter deigen er plassert i åpningen og presset inn i det kokende vannet. Det finnes også modeller med hull i forskjellige størrelser. Alternativt, en Spaetzle sil, en perforert plate, en Spaetzle høvel, en Spaetzle rivjern, en Spaetzle hex eller et pass mill med en spesiell spaetzle sett kan også brukes.

Tips: Skrapere, trykker du på og Co. bør rengjøres så snart som mulig etter bruk, slik at deigen ikke holde seg.

Så spaetzle ikke kleber seg sammen.
Uansett hvor deigen blir til vann: forholdet mellom salt vann til spaetzle må være fem til en. Den spaetzle må være i stand til å utvide tilstrekkelig under matlaging prosessen uten at de ikke henger sammen. I tillegg er vannet må koke latter.

Så snart spaetzle kommer til overflaten av vannet, de er kokt. Hvis vann til matlaging er behov for ytterligere deler, det ferdige pastaen er løftet ut av vannet med en sil, og kort som er plassert i en bolle med varmt, rent vann, slik at de ikke kleber seg sammen. Godt drenert, ferdig pasta er holdt varme i en bolle til alle deigen er ferdig behandlet, eller sette i en panne med smeltet smør.

Grunnleggende deigen rett og slett variere
Den grunnleggende deigen kan varieres med noen få enkle trinn, men disse variantene er ikke lav i kalorier: Med finhakkede urter eller spinat, den spaetzle får en frisk grønn farge. Bakken nøtter gir anbud bite. Hummer spaetzle er også gjort enkelt. I den deigen er rett og slett lagt til en liten green lobster lim inn. Dette blir røde etter matlaging.

En deilig spaetzle rett med krem kan bli funnet her.

Tjene spaetzle uten ost med saus
Du kan også tjene spaetzle med en enkel saus og sprø smuler i stedet for ost: En spiseskje av brødsmuler er kort ristet i en spiseskje smør og smult er plassert over den klar til å tjene spaetzle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.