Hvor slår jeg med min sorg?

Etter dødsfallet til en kjær, mange overlevende synke ned i sorg. En prosess som støtte eller akkompagnement er ofte nødvendig.

Om gode venner, i en selvhjelpsgruppe eller med støtte av en sorg ledsager, mulighetene er mange.

Som tilbyr savn støtte?
«Teoretisk, alle kan tilby sorg rådgivning,» sier Alexander Helbach av forbrukeren initiativ Begravelse kultur Aeternitas. Som en regel, savn følgesvenner har gjennomført opplæring og fått et sertifikat, dette bør også være betalt oppmerksomhet til.

Kontakt poeng for sørgende er selvhjelps-grupper og foreninger, institusjoner, for eksempel veldedige organisasjoner eller kirkens institusjoner, hospits fasiliteter, spesielt utdannede psykoterapeuter, utdanningsinstitusjoner, begravelse selskaper eller trente individer.

Den første kontakten mennesker er ofte undertakers, som jobber sammen med selvhjelpsgrupper og sorg nettverk. «Mange undertakers er også utdannet i sorg psykologi og ofte følger overlevende i sjelesorg utover begravelse, og de tilbyr i sine rom, ofte på frivillig basis, begravelse grupper og begravelse kafeer», forklarer Elke Herrnberger fra Federal Association of tysk Undertakers.

Hvilke tilbud er det og hvor kan jeg finne dem?
Det finnes tilbud for akkompagnement landsdekkende, en oversikt kan bli funnet, for eksempel, i katalogen trauergruppe.de portalen gute-trauer.de eller også på verwitwet.de. I tillegg er det mange spesialiserte tilbud. For eksempel, sorggrupper for foreldre og søsken av Federal Association Foreldreløse Sørgende Foreldre og Søsken under veid.de. Foreldre som har mistet sitt barn før, under eller kort tid etter fødselen kan finne tilbud på initiative-regenbogen.de. Folk som har mistet noen til selvmord kan, for eksempel, i agus-selbsthilfe.de utseende.

I gruppe, sørgende kan finne støtte i å være sammen og samtale. Her, også, det er møtet muligheter som åpne og lukkede diskusjonsgrupper, helg seminarer eller til og med tap turer, Alexander Helbach nummererer. Mange av de stadig møte grupper som består av et fast antall deltakere. De møter ofte finner sted i måneder eller mer. Noen sørgende, på den annen side, trenger eller søke støtte i en en-til-en intervju.

Hvor mye koster en sorg støtte koste?
«Det kommer an på hvem som tilbyr dem, sier Marianne Bevier fra Bundesverband Trauerbegleitung. Mange av tilbudene, for eksempel fra kirker og hospice-tjenester, er finansiert av donasjoner og er støttet av frivillig arbeid. Kostnadene er så lave, noen ganger tilbudene er gratis.

Et enkelt akkompagnement av en uavhengig sorg, rådgiver, på den andre siden, kan koste omtrent like mye som en privat betalt time hos terapeut. En veiledende verdi er i underkant av 60 euro per time. Som en regel, må du betale for dette selv. Sertifisert sorg rådgivere kan bli funnet på nettstedet til Bundesverband Trauerbegleitung.

Hvor lenge varer en sorg støtte sist?
«Hver person opplever faser av sorg individuelt og trenger dermed sin tid, sier Elke Herrnberger. Sorg må ikke bli fortrengt, som ubehandlet faser og mangel på aksept av tap kan føre til sykdom, depresjon og følelsesmessig skade.

Kirkegården Dag: Hjem med urner i fremtiden?
Passende klær: Blir du nødt til å ha svart på en begravelse?
Taktfull kondolanser: egnet sorg for slektninger
Prosessene avhenger av ulike faktorer, slik som forholdet mellom de etterlatte til den avdøde, omstendighetene rundt døden eller livet historien, sier Marianne Bevier. «Det antas at en normal sorg prosessen tar tre til fem år.»Men det er også akkompagnement som er svært korte, og noen som kan vare noen måneder. «Det er viktig å huske på at sorgen akkompagnement har en slutt.»Målet er at den sørgende person til å finne veien tilbake til sitt eget liv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.