Hva hjelper med neurodermatitis på hendene?

Neurodermatitis – også kalt atopisk eksem kan oppstå hvor som helst på kroppen, blant annet på hendene. I babyer, dette skjer relativt sjelden. Barn, ungdom og voksne er mer sannsynlig å slite med det.

Den kløende eksem på hendene og håndleddene blir ofte en stor belastning for de berørte. Spesielt barn som trenger deres hender til å spille og voksne som jobber med hendene i hverdagen lider av huden sykdom. Huden neppe får en sjanse til å helbrede, fordi det er permanent utsatt for belastninger som forårsaker betennelse til å blusse opp igjen og igjen.

Dessverre, det er ingen kur ennå. Imidlertid, mange lider klarer å få sykdommen under kontroll, og lever godt med det, gjennom en kombinasjon av ulike tiltak.

Hva gjør neurodermatitis ser ut som på hendene?
Neurodermatitis ser annerledes i hver aldersgruppe, og vises på forskjellige deler av kroppen, avhengig av alder. Hånd eksem forekommer hovedsakelig hos ungdom og voksne. De kan vise seg både på baksiden av hånden, og i håndflaten.

De berørte områder av huden er tørr og litt rødmet, kløende, og flassende. Ofte fingertuppene er også rødmet og sprukket. I noen, kløende blemmer utvikle på håndflatene og på sidene av fingrene. Over tid, huden tykkere, og overflaten blir grovere.

I spedbarn, neurodermatitis – med unntak av bleie området – kan manifestere seg på hele kroppen, noen ganger også på hendene.

I småbarn og eldre barn, eksem kan utvikle seg på håndleddene og baksiden av hånden. The palms er mindre påvirket ofte.

Neurodermatitis eller ta kontakt med allergi?
Neurodermatitis er ikke alltid årsaken til eksem hånd. Også, en allergi mot visse stoffer som kan fremkalle utslett på hendene.

Vanlige triggere er stoffer i parfyme, rensemidler eller såper eller metaller som er noen ganger fast i ringer eller armbånd, som nikkel, krom eller kobolt. Spesialister deretter snakke om en kontakt allergi eller irritasjonseksem. Som regel er dette gror igjen hvis vedkommende unngår problematiske stoffer.

Neurodermatitis og kontakt allergi kan også forekomme sammen. I dette tilfellet, det hjelper også lider å holde seg borte fra den utløsende stoffer. Imidlertid, eksem kan fortsatt skje igjen og igjen fordi allergi er ikke den eneste årsaken.

Neurodermatitis på hånden: behandling
Alle som finner hud eksem på den ene siden eller på begge hender for første gang bør først gå til hudlege. Hun eller han kan finne ut om det faktisk er neurodermatitis eller annen hudsykdom. Dette er viktig fordi behandlingen må være basert på den faktiske årsaken til utslettet – ellers kan det ikke hjelpe.

Hvis det er neurodermatitis, behandlingen består av ulike tiltak. Disse kan ikke helt kurere sykdommen, men bidrar til eksisterende hud betennelser avtagende og inflammatorisk spruter skjer mindre ofte eller fortsetter mildere.

Behandling omfatter, først av alt:

Salver med anti-inflammatorisk agenter,
fuktighetsgivende hånd kremer som beskytter huden mot irritasjon,
i tilfelle av sterkt uttalt neurodermatitis, lysterapi eller
Legemidler til oralt bruk eller i form av sprøyter.
Behandlingen følger en trinn-for-trinn-ordningen, som er basert på omfanget av symptomer: For milde klager, forsiktig hudpleie med refatting cream er vanligvis tilstrekkelig.

I tilfelle av akutte episoder, som er merkbar ved kløende eksem, hudlege foreskriver flere legemiddelformer og – i tilfelle av alvorlig betennelse-muligens ytterligere tiltak. Siden neurodermatitis foregår i etapper, og behandlingen må også være justert i henhold til dette igjen og igjen.

Tips for hverdagen

For å hindre at nye betennelser, det er viktig å beskytte huden så mye som mulig. Følgende tips kan hjelpe:

Ikke vask hendene med for varmt vann.
Dusjing er bedre enn å bade. Når du tar en dusj, vannet skal ikke være for varmt – kroppen temperaturen er optimal.
Etter vask, bruk en perfume-free hånd krem som du tåler godt.
Avstå fra parfyme som inneholder kremer, kremer og kosmetikk.
Når rengjøring og skylling, slitasje husholdning hansker som er egnet for allergikere. Hvis du ikke aksepterer disse, kan det hjelpe deg til å bruke bomullshansker under dem.
Prøv å unngå direkte kontakt med hud – irriterende kjemikalier, som for eksempel vaskemidler eller plant protection-produkter.
Hvis eksemet forverres hvor du bære smykker, for eksempel på ringfingeren eller håndledd, fjerne smykker.
Hvis det er mulig, ikke bruk hansker laget av ull i vinter, da dette kan øke kløe. Mer egnet er bomullshansker. I streng kulde, kan du bruke dem selv under tykkere hansker.
Prøv ikke å lage riper i itchy områder hvis det er mulig. Dette kan vanligvis ikke unngås helt, fordi kløe kan være uutholdelig. Derfor, hold neglene korte, slik at huden er ikke altfor stresset, ved å skrape.
Neurodermatitis på hånden: disse salver kan hjelpe
Atopisk dermatitt er ledsaget av akutt, kløende hud betennelser, mot som vanlig håndkrem kan gjøre ingenting. Men salver med aktive ingredienser som

Glukokortikoider (kalt kortison i dagligtalen) eller
calcineurin-hemmere som pimecrolimus eller takrolimus.
Liker glukokortikoider, calcineurin-hemmere kan lindre eksem ved å motvirke betennelser i huden. Men de to stoffene fungerer annerledes. I henhold til gjeldende kunnskap, calcineurin-hemmere er mer hudvennlig enn kortison og er derfor spesielt egnet for sensitive områder av kroppen, og for langsiktig behandling.

Noen ganger lider også foreskrevet salver med antibiotika. Dette kan være nødvendig hvis eksemet er påvirket av bakterier. Bakterier boltre seg på huden til hver person, selv en sunn en. Bakterier bare bli et problem når de trenge gjennom huden. Og dette skjer raskere hos personer med neurodermatitis enn hos friske mennesker, fordi deres hud barrieren er svekket.

Neurodermatitis på hånden: hva håndkrem?
Neurodermatitis kan ikke kureres med håndkrem. Imidlertid forsiktig hånd omsorg kan bidra til å forhindre nye eksem.

Eksem er forårsaket av patologiske forandringer i huden som svekke hudens barriere og føre til at huden mister fuktighet. Som et resultat, huden blir mer følsom for allergener og andre stimuli og blir betent igjen og igjen.

Hånd kremer kan hindre at dette til en viss grad – ved å dekke huden med et beskyttende lag av fett og bindende fuktighet i det. For å gjøre dette, lider bør bruke kremen minst to ganger i døgnet, samt etter hver vask av hendene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.