Hva er det som gjør» høyt trykk hjertet » så farlig

Eksperter anslår at over fire millioner mennesker i Tyskland lider av hjertesvikt. I 70 prosent av tilfellene, koronar hjertesykdom (CHD) utvikler seg som et resultat av dårlig behandlet for høyt blodtrykk. Siden symptomene ikke alltid vises umiddelbart, sykdommen går ofte ukjente for lang tid.

Fortykkelse av hjertemuskelen
«Høyt blodtrykk fører på lang sikt til en fortykkelse av hjertemuskelen på grunn av kronisk press belastningen på hjertet. Som et resultat, hjertet blir stivere og mister sin ytelse,» sier Professor Heribert Schunkert fra Styret i den tyske Heart Foundation.

Det er desto mer viktig at blodtrykket er optimalt justert hvis det er for høyt. «Ellers er det en risiko for skade på hjerte og kar opp til hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertesvikt,» advarer ekspert.

Kvinner er mer sannsynlig å lider av»high-pressure hjerte»
Nesten alle pasienter med diastolisk hjerte svakhet, som på grunn av forstyrrelser av avslapning fase av hjertet (diastole), har hypertensjon. Det er derfor diastolisk hjertesvikt er også kalt «high-pressure hjertet». Imidlertid, mange av pasientene har også diabetes eller fedme.

«Et uheldig konstellasjon som forbedrer den ødeleggende effekten på skip og akselererer aldringsprosessen av hjertet,» advarer Schunkert. Diastolisk hjertesvikt, som fylling av hjertet er forstyrret før neste hjerterytme, er vanlig i Tyskland: opp til fem prosent av alle over 70-åringer lider av det, kvinner er betydelig oftere rammet enn menn.

I «høy-press-hjerte», på grunn av fortykkelse av hjertemuskelen, hjertet mangler elastisitet tilstrekkelig til å fylle venstre ventrikkel med blod. «Hjertet trenger å være fylt med høyere press, sier kardiolog. Konsekvensene for de berørte klager slik som kortpustethet under trening, noen ganger på resten, redusert ytelse, væskeopphopning i bena, eller ankler (ødem) og plutselig natt air nødhjelp.

«Pasienter, og spesielt kvinner, bør insistere på en ultralyd-undersøkelse av hjertet med disse klager til legen.»

Utholdenhet og styrketrening for mer elastisitet
I diastolisk hjertesvikt, til tross for stor innsats på forskning, det er ikke godt effektive medikamenter til dags dato. «Men du kan behandle den viktigste årsaken til diastolisk hjertesvikt godt med høyt blodtrykk, og med kombinasjonen av utholdenhet og styrketrening, oppnå at hjertemuskelen forblir elastisk og pasientens elastisitet øker,» sier Schunkert.

Trening bør bare utføres etter samråd med behandlende fastlege eller kardiolog og kan utføres i form av sykling, svømming, walking eller ergometer-trening.

Det er imidlertid viktig at opplæringen foregår regelmessig (minst to til tre ganger i uken) og en varighet på minst 30 minutter. Muskel-styrke øvelser, for eksempel med thera leddbånd, kan godt støtte suksess for utholdenhetstrening.

Det er også like viktig å identifisere og behandle andre ledsagende sykdommer i hjerte svakhet. Diabetes bør stoppes så mye som mulig. Den langsiktige blodsukkerverdi HbA1c bør være under 6,5 prosent. Overvektige bør reduseres med kosthold og/eller fysisk aktivitet, fordi dette kan også forbedre diastolisk hjertesvikt. Når atrieflimmer oppstår, et forsøk må gjøres for å gjenopprette normal hjerterytme (sinus rytme). Hvis dette ikke lykkes, høy puls bør senkes med medisiner.

Hvordan kan en» high-pressure hjertet » unngås?
Hypertensjon er av interesse ikke bare med hensyn til (kronisk) diastolisk hjerte svakhet. Ved en høy alder og med en pre-skadet hjerte, høyt blodtrykk kan også utløse og forsterke en livstruende akutt hjerte svakhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.