Fisken stikker bli trenden matbit av voksne

Stekes gyllenbrune, sprø og særlig populær hos barn: fisk pinner er for tiden opplever en boom – og appellerer til flere og flere grupper i forskjellige varianter.

Fisk pinner blir stadig mer populært – også blant voksne. Årsaken: de er tilgjengelige i flere og flere versjoner. Produsenter integrere trender av milde fiske og spise sunt og bringe nye produkter med laks, med pretzel breading eller med fiske substitutter til markedet. i 2020 i denne kategorien brakt en økning i vekst på 18 prosent i henhold til den tyske Frossen Mat Institute, rapporter «Lebensmittelzeitung».

Fisken stikker fra fryseren sokkel: MSC-sertifisert er standard
Produsenter som Iglo, Frosta og Followfood også ønsker å forbedre når det gjelder bærekraft. I henhold til sin egen informasjon, kan de bare bruke Alaska pollock fra MSC-sertifiserte fiskerier for produksjon av den klassiske fiske-pinner. Det er ulike syn på hvordan bærekraftig dette faktisk er.

«Environmental protection organisasjonen Greenpeace råder forbrukerne til ikke å kjøpe fisk arter som tilhører torsk familie på grunn av miljøvennlig destruktive fiskemetoder, «sier en rapport av»Lebensmittelzeitung». Produsenter som ikke deler denne vurderingen.

Framtidens mat?: Iglo planer fisk fra laboratoriet
Skadedyr som mat: Vil maneter bli den nye supermat?
Tips for tre metoder: hvordan lage fish pinner sprø på utsiden og saftig på innsiden
Frosta styremedlem Hinnerk Ehlers fortalt magasinet: «Alaska pollock har vært svært stabil over de siste årene, og er ikke truet». Den bifangst er svært lavt på like under to prosent, og ingen bunnen trawls er brukt til fange. Så havbunnen er spart. «Fra vårt ståsted, er dette den mest bærekraftige fiskerier er det.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.