Er Covid-19 diagnose mulig uten en test?

Å oppdage en corona-infeksjon, en test er den mest pålitelige metoden. Men kan Covid-19 også bli diagnostisert på grunnlag av visse symptomer og medisinske undersøkelser?

Den coronavirus kan ha ulike effekter på hver person. De fleste smittede mennesker utvikler milde til moderate symptomer og gå til FASTLEGEN for første diagnose, eller ta en rask eller self-test. Andre lider av alvorlige symptomer som tung pust, og er tatt direkte til et sykehus.

I de fleste tilfeller, en test følger her. For de mest pålitelig resultat, en PCR-testen er utført, i løpet som en halsprøve er tatt, som deretter testet for SARS-CoV-2 i et laboratorium.

Forfatterne av research network «Cochrane» hadde undersøkt hvorvidt diagnosen av Covid-19 kan være nøyaktig diagnostisert ikke ved testing, men på grunnlag av visse symptomer og kliniske tegn. For dette formål, eksperter analysert 16 relevante studier med 7,706 voksne deltakere fra januar til April 2020.

Hva er kliniske tegn? Under en fysisk undersøkelse, legen kan sjekke tegn på sykdom som er synlige fra utsiden. Disse inkluderer, for eksempel, lungelyder, blodtrykk og hjertefrekvens.

Studiene ble utført utelukkende i primærhelsetjenesten eller poliklinisk sykehus innstillinger og inkludert minst ti deltakere med symptomer som tyder på Covid-19. Deretter er det mulig Covid-19 diagnosene ble verifisert ved hjelp av den mest nøyaktige tester som for tiden er tilgjengelig.

Resultatene fra undersøkelsen:
Minst halvparten av deltakerne med Covid-19 sykdommen hadde hoste, sår hals, høy kroppstemperatur, muskel-eller leddsmerter, utmattelse eller hodepine.
Imidlertid, hoste og sår hals var også vanlig hos personer uten Covid-19, så disse symptomene alene er mindre nyttig for å diagnostisere Covid-19.
Høy kroppstemperatur, muskel-eller leddsmerter, utmattelse og hodepine øke sannsynligheten for å pådra Covid-19 hvis de er til stede.
Men forfatterne klart påpekt at en diagnose av Covid-19 er neppe mulig i praksis uten en test. Samlet, de vurdere den diagnostiske nøyaktigheten av individuelle symptomer og tegn til å være lav. Dermed videre forskning er nødvendig for å kontrollere kombinasjonen av symptomer og kliniske tegn. Fordi i praksis, leger vanligvis basere sin diagnose på en rekke symptomer.

Som ytterligere ulemper, forfatterne sitert på at de tilgjengelige studiene gjorde ikke klart skille mellom milde og alvorlige Covid-19 sykdom, og at de fokusert på voksne deltakere, noen av dem var av eldre alder. Det er derfor ikke mulig å komme med uttalelser om eldre voksne og barn.

Disse symptomene av sykdommen indikere Covid-19, i henhold til RKI
Robert Koch Institute (RKI) bekrefter også at symptomatology av pasienter med Covid-19 fortsatt er uspesifikke og ligner på mange andre respiratoriske sykdommer som influensa eller kaldt. I sine merknader, RKI har samlet kliniske symptomer som kan indikere lungesykdom Covid-19.

Disse symptomene kan skje individuelt, men også i kombinasjon ved begynnelsen av en corona-infeksjon. Hvis du oppdager en eller flere av de vanligste symptomene på sykdommen, bør du holde deg hjemme og få råd av telefonen.

Typiske risikofaktorer: Hvorfor yngre mennesker er alvorlig syk med Covid-19
Infeksjoner kan være farlig: kan jeg ha en influensa, forkjølelse eller corona?
Hvorfor Influensa Beskyttelse er Nå Viktig: Dette er uvanlig i År når det Gjelder Influensa
Det er best å ringe telefonnummeret som 116117, en lokal corona hotline, familie legekontor eller annen behandlende lege om en corona er mistanke om infeksjon. Disse kontaktpunktene vil informere deg om den videre saksgangen og, om nødvendig, videresende deg til en test sentrum.

I henhold til RKI, bare en test kan gi klarhet om en mulig infeksjon. Sant, et negativt resultat, sier at det på den tiden av smør, ingen virus ble påvist i riktig mengde. Men dette utelukker ikke muligheten for at du kan ha blitt infisert kort tid før testing. Selv etter testen, infeksjon er mulig til enhver tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.