Dette er hvordan neurodermatitis manifesterer seg i babyer og barn

Neurodermatitis er en ikke-smittsom hudsykdom der huden blir tørr, gjentatte ganger betent og sterkt kløende. Det er spesielt vanlig hos spedbarn og barn: om 10 til 20 av 100 barn er plaget av kløende utslett, noen så tidlig som i barndom eller barndom.

Den gode nyheten: neurodermatitis, også kjent som atopisk eksem, ofte «vokser ut». Derfor, i voksen alder, bare 1 til 3 personer ut av 100 er berørt.

Neurodermatitis er preget av tørr og kløende hud betennelser (eksem), som vanligvis forekommer i tilbakefall. I løpet av en push, kløe forsterkes og huden er rødmet. Noen ganger blemmer er dannet på eksem, som kan sprekke og våt.

Mellom utbrudd, rødhet avtar og huden blir tørr og flassende. Jo lenger sykdommen vedvarer, desto sterkere er det trekker utseendet av huden: på grunn av den stadige betennelser, huden blir tykkere og grovere. Hvor eksem vises på kroppen og nøyaktig hvordan det ser ut, avhenger av alder.

Hva gjør neurodermatitis se ut som i baby?

I babyer, sykdommen begynner vanligvis i den andre eller tredje måned av livet med rødhet på kinnene og hodebunn. Disse kan utvikle seg til oser eksem dekket med blemmer, som kløe og senere bli encrusted.

Det skorper er gulaktig, minner av brent melk, så neurodermatitis i babyer er også kalt melk skorpen. I den videre kurs, neurodermatitis kan utvide til hele kroppen, bare bleie regionen er vanligvis ikke påvirket.

Melk skorpen er noen ganger forveksles med hodet gneis, som også skjemaet på hodebunnen i babyer, noen ganger også på ansikt, hals og bleie området.

Imidlertid, i motsetning til melk skorpen, leder gneis er fet. Siden han ikke klør og som vanligvis ikke gidder, ingen behandling er nødvendig. Det skorper å forsvinne av seg selv-vanligvis ved de første bursdag, men ikke senere enn den andre.

Dette er hvordan neurodermatitis manifesterer seg i småbarn og barn

Fra barndom, symptomene blir ofte svakere: av babyer som utvikler neurodermatitis i det første året av livet, bare halvparten har klager tre år senere. Men sykdommen kan også vises bare i den spede begynnelse.

I småbarn og barn, eksem er hovedsakelig dannet i svingene av leddene, som er, i popliteal regionen, innsiden av albuene og håndleddene. Også ofte påvirket, er the shins, nakke og ansikt, lår og rumpe, samt føtter og hender.

I motsetning til babyer, utslett er ganske tørr i spedbarnsalder og barndom, så vanligvis ikke lenger oser. Siden kløe fortsetter å være alvorlig, det er nesten umulig å unngå å lage riper i barn. Derfor, på eksem, striae er ofte sett.

Selv i løpet av barndommen og puberteten, sykdommen kan avta på sin egen. I de fleste barn som blir syke mellom to og fem, hudfarge forbedrer betydelig til ungdomsårene. Mange av dem ikke lenger har eksem, og ti år senere.

Imidlertid, andre kurs er også mulig: sykdommen kan vedvare inn i voksen alder. Det kan også avta og komme tilbake senere.

Neurodermatitis: behandling i babyer og barn
Neurodermatitis er ofte spesielt stressende for babyer, småbarn og barn. Kløe forstyrrer deg mens du spiller og sover, og vanligvis kan det ikke være forhindret at du skraper betent hud-som dessverre øker ubehag.

Det er derfor viktig å sikre at akutt inflammatorisk angrep forekommer så sjelden som mulig. Som en regel, disse kan ikke være helt forhindret. Men foreldre kan bruke ulike tiltak for å hjelpe barnets hud tilstand forbedre og tiden mellom tilbakefall blir lenger.

På den ene siden er det viktig å holde barnet borte fra alt som kan irritere huden hans og utløse nye betennelser. Følgende «utløser»er å være unngått:

veldig tørt og veldig fuktig luft
Dufter, fargestoffer og konserveringsmidler, f.eks. i såper og pleie produkter
Svette
for trange klær laget av syntetiske materialer eller ull (bedre er bomull klær)
Pollen, støvmidd, dyr hår, hvis barnet har en allergi mot det
visse matvarer som nøtter og frukt, men også bare hvis barnet har en allergi mot det
På den annen side, daglig hudpleie er av stor betydning. Jo mer huden tørker ut, mer permeable sin naturlige beskyttende barriere blir – og jo mer det blir betent. Riktig behandling er rettet mot å støtte hudens barriere:

Krem barnet med en fet krem minst to ganger om dagen, og etter hver dusj, badekar og håndvask. (Du kan finne ut mer om utvalget av kremen i kapitlet «Kremer for grunnleggende omsorg»)
Dusjing er mer hudvennlig enn å bade. Vannet bør ikke være for varm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.