Denne øvelsen kan bidra med demens

I løpet av en demens sykdom kan bli positivt påvirket. I tillegg til å støtte og struktur i hverdagen, mosjon kan også hjelpe. Hun trener to ferdighetene til de som er rammet.

Dual-task trening er en lovende metode for utbruddet av demens, forklarer Center for Kvalitet i Omsorg (ZQP).

Dobbel Oppgave betyr: to oppgaver. Disse utføres samtidig. Så, for eksempel, kan du kombinere sang sanger med å kaste og fange ballene. Dette tog mentale og fysiske evner like. Viktig: vanskeligheten av en øvelse skal ikke overvelde de berørte.

Motivere og godtar
Generelt, personer med demens nytte av det hvis de har støtte og struktur i hverdagen, men kan gjøre mange ting for seg selv. Dette utfordrer deg og samtidig fremmer selvtillit. For slektninger, triaden gjelder: motivere, vise aksept og ikke kreve for mye.

I tillegg til den nødvendige hjelp og veiledning i hverdagen – det være seg matlaging eller som et akkompagnement til å gå til frisør – man bør også fremme sosiale kontakter. Mange slektninger prøvd for god grunn til å organisere deltakelse i idrett eller kulturelle grupper for personer med demens, sier ZQP omsorg ekspert Daniela Sulmann.

Det er viktig å forstå demens for å håndtere det godt, og å være i stand til å hjelpe pasienten på best mulig måte. Profesjonell rådgivning er avgjørende for dette. Den ZQP lister første kontaktpunkter for slektninger som familie leger, nevrologer eller gerontopsychiatrists. Spesielle klinikker tilbyr minne konsultasjon timer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.